Rase De Caini : Beagle

7.86 (14490 voturi)


Beagle

Beagle


Talie : Mica
Tara de origine : Isi are originea in cainii de vanatoare din Anglia
Culori : Tricolor, negru-roscat, rosu cu alb, portocaliu si alb sau galben deschis cu alb
Inaltime : 36-41 cm
Greutate : 9-11 kg
Durata : 12-15 ani
Boli : Boli de inima, epilepsie, probleme oculare sau ale spatelui, precum si chondroplasia (probleme de crestere)
Temperament : Linistit, placut, plin de viata si curios

   Descriere - un caine de vanatoare, de mici dimensiuni, viguros si robust.
   Beagle-ul are blana scurta si lucioasa, care poate avea toate culorile comune cainilor de vanatoare, de exemplu tricolor, negru-roscat, rosu cu alb, portocaliu si alb sau galben deschis cu alb. Blana este cu par moale si de lungime medie.
   Cainii din aceasta rasa arata ca niste foxhound englezesti de mici dimensiuni. Craniul lor este mare si usor rotunjit, si botul este drept si de diametru aproape constant. Laba piciorului este rotunjita si puternica, iar nasul este nari largi pentru detectarea mirosului. Are urechile lungi si largi care atarna. Ochii negri sau caprui au de regula o expresie caracteristica. Coada este miscata cu veselie, dar niciodata curbata catre spate.
   Cainii Beagle au un latrat caracteristic atunci cand se afla la vanatoare. Sunt caini cu personalitate, hotarati si atenti, care reclama un dresaj ferm si rabdator.
   Temperament - Beagle-ul este un caine linistit, placut, plin de viata si curios, care pare sa iubeasca pe toata lumea si care nu oboseste niciodata sa dea din coada.
   Sociabil, curajos si inteligent, calm si iubitor, excelent cu copiii si in general bun cu alti caini, dar nu raspunde la fel in cazul altor animale de companie decat cainii, decat daca au fost obisnuiti cu acestia de mici.
   Aceasta rasa suporta greu singuratatea, si de aceea e de recomandat sa se cumpere doi caini, daca stapanii nu vor fi mereu alaturi de ei. Acesti caini au tendinta de a urmari mirosurile detectate, plecand de unii singuri in explorare daca sunt lasati liberi intr-un spatiu deschis.
   Dimensiuni si greutate - inaltime: masculi 36 - 41 cm, catele 33 - 38 cm. Exista doua clase de inaltime: sub 33 cm si peste 33 de cm. Greutate : masculi 10 - 11 kg, femele 9 - 10 kg.
   Probleme de sanatate: pot fi predispusi la boli de inima, epilepsie, probleme oculare sau ale spatelui, precum si chondroplasia (probleme de crestere). Conditii de viata: pot fi crescuti fara probleme intr-un apartament, daca li se ofera suficient timp pentru plimbare. Sunt caini foarte activi si de aceea o curte, chiar de mici dimensiuni, este foarte potrivita pentru ei. Exercitii: energici si cu mare rezistenta, acesti caini reclama multa miscare, care de regula este oferita de la sine daca au la dispozitie o curte. In aceste conditii, o plimbare zilnica este suficienta, cu recomandarea de a ii tine plimba intotdeauna in lesa, altfel existand riscul de a-i cauta, deoarece sunt predispusi sa plece de langa stapan.
   Speranta de viata: 12 - 15 ani. Numar de pui: intre 2 si 14, in medie 7. Intretinere: blana este moale si cu par scurt, fiind usor de intretinut. Trebuie pieptanati energic cu peria, si spalati cu sapun numai cand este necesar. Trebuie verificate frecvent urechile pentru infectii, si unghiile trebuie taiate. Sunt caini care nu lasa mult par. Origine: Beagle-ul este unul din cei mai populari caini de vanatoare, datorita energiei, devotamentului si bunei lor dispozitii. Rasa probabil isi are originea in cainii de vanatoare din Anglia, cum ar fi Harrier-ul. Este folosit in haita, de unul singur sau perechi, pentru vanarea iepurilor si fazanilor. Este un excelent caine pentru detectarea drogurilor, si un minunat caine de familie.

Poze Beagle, Imagini Beagle Pui, Beagle Pedigree 2023


Caracteristici Beagle Adoptie, Beagle Canisa 2024, Beagle Alb, Gri