Rase De Caini : Bull Terrier Englez

7.81 (15493 voturi)


Bull Terrier Englez

Bull Terrier Englez


Talie : Medie
Tara de origine : UK 1985
Culori : Alb, negru, roscat, cenusiu
Inaltime : 53-55 cm
Greutate : 23-27 kg
Durata : 10-14 ani
Boli : Unii pui se pot naste surzi
Temperament : Curajos, neinfricat

   Istoric : Stramosul rasei se presupune a fi Staffordshire Bull Terrier, mai mare si mai greu, folosit in secolul al 17-lea in luptele cu taurii. Dapa mai multe incrucisari cu terrierul englez Black and Tan, cu Mulldogul si Fox Terrierul cu par scurt, s-au obtinut exemplarele de astazi. De la tipul Terrierului a imprumutat expresia capului, iar de la tipul Bulldogului forma trupului. Foarte mult apreciat spre mijlocul secolului al 19-lea; astazi insa se intalneste mai rar.
   Caracteristici corp : Este un caine de talie medie, cu corp compact, cu muschi puternici, bine construit, viguros, vioi si sprinten. Capul este lung, de forma unui ou; ochii migdalati sunt apropiati unul de altul si oblici; urechile sunt mici, subtiri, drepte; coada scurta, mai groasa la baza, ascutindu-se spre varf, este purtata orizontal; parul este scurt, neted, lucios, des si aspru.
   Caracter : Foarte egoist, nervos, curajos, de o indrazneala fara limita, nu se teme si nu cedeaza in fata nici unei primejdii. Banuitor cu strainii si uneori brutal, impulsiv, dar credincios stapanului si usor de disciplinat.
   Utilizare : Foarte bun vanator de sobolani; este folosit, in special, la fermele si depozitele unde sunt stocate materiale care atrag aceste rozatoare. Este, de asemenea, un excelent caine de paza si de insotire.
   
   
   
   
   
   

Poze Bull Terrier Englez, Imagini Bull Terrier Englez Pui, Bull Terrier Englez Pedigree 2023


Caracteristici Bull Terrier Englez Adoptie, Bull Terrier Englez Canisa 2024, Bull Terrier Englez Alb, Gri