Rase De Caini : Chow Chow

8.14 (18238 voturi)


Chow Chow

Chow Chow


Talie : Medie
Tara de origine : China - 1903
Culori : Negru, crem, roscat
Inaltime : 45-55 cm
Greutate : 20-34 kg
Durata : 12-15 ani
Boli : Diplazie sold, entropion
Temperament : Independent, activ

   Chow chow are doua caracteristici care il deosebesc de ceilalti caini: limba albastra si picioarele din spate drepte, care ii afecteaza mersul.
   Blana deasa poate fi neteda sau aspra. Cele mai intalnite culori sunt roscat, negru, cuoarea scortisoarei, gri si foarte rar alb. Blana poate fi pe alocuri mai inchisa sau mai deschisa, insa nu prezinta niciodata pete.
   Urechile sunt mici si rotunjite, iar gatul are un guler de blana care ii ofera imaginea impozanta a unui leu. Botul este larg in partea superioara si se subtiaza spre varf, unde se termina cu un nas negru turtit. Pieptul este larg si adanc, iar zona dorsala este scurta si puternica. Coada este imbracata cu blana si purtata pe spate.
   Chow Chow este un caine manierat, protector, foarte serios, avand deseori o atitudine de "sef".
   Este destul de incapatanat. De obieci se ataseaza de o singura persoana, este foarte loial familiei si uneori foarte rezervat. Daca strainii il deranjeaza poate deveni agresiv.
   Proprietarul unui astfel de caine trebuie sa fie o persoana calma, corecta si sigura pe ea. Nu este un caine obedient, din contra este incapatanat si cu un temperament aparte.
   Uneori Chow Chow nu accepta sa poarte botnita sau sa stea in lesa. Daca sunt obisnuiti cu alti caini sau alte animale inca de mici, se vor comporta bine in prezenta lor.
   In China, Chow Chow a fost folosit pentru a cara bunuri. Carnea sa era mancata si blana sa era vanduta pe piata. Istoria sa trista a facut ca temperamentul sau sa fie afectat. De aceea, de multe ori apare ca un caine trist, introvertit, detasat si indiferent.
   Problemele de sanatate intalnite sunt displazia de sold, iritarea ochilor cauzata de anomalii ale genelor, care pot fi corectate prin operatie.
   Chow chow poate fi crescut in apartament, daca este plimbat zilnic. Este sensibil la caldura.

Poze Chow Chow, Imagini Chow Chow Pui, Chow Chow Pedigree 2023


Caracteristici Chow Chow Adoptie, Chow Chow Canisa 2024, Chow Chow Alb, Gri