Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/rase/public_html/header.php on line 65
Ciobanesc Carpatin, Rase de Caini, Poze Caini de Rasa




 
     Caini De Rasa

Ciobanesc Carpatin


7.84 (15545 voturi)
Ciobanesc Carpatin
Ciobanesc Carpatin



Talie : Mare
Tara de origine : Romania
Culori : Nisipiu - carbunoasa ( lupie), cu nuante diferite, adesea mai deschise pe partile laterale si mai inchisedeasupra trunchiulu; nisipiu - carbunoasa ( lupie) cu pete albe de preferinta nu prea intinse
Inaltime : Mascul 65 - 73 cm; femela 61 - 73 cm
Greutate : Mascul 45 - 55 kg; femela 35 - 55 kg
Durata :
Boli : Ectropion, torsiunea de stomac, displazia de sold, maladia cotului
Temperament : Carpatinul este foarte stapanit si echilibrat, calm si credincios stapanului pana la sacrificiu. Nu cunoaste frica, infrunta ursul, lupul si rasul aparand turmele si stapanul. Agresiv in teritoriul sau fata de straini, este calm si disciplinat alaturi de stapan, in centre populate.

   Caine ciobanesc folosit de catre ciobanii romani din Muntii Carpati, de multe secole, la apararea turmelor de oi; este in acelasi timp si un excelent paznic al gospodariilor.
   Are o constitutie robusta, impresia generala este de caine viguros, impunator, semet. Dimorfismul sexual este pronuntat. Masculii sunt mai inalti, mai puternici decat femelele. Este calm si echilibrat din fire dar irezistibil la atac si la aparare.
   Are un fizic robust si rezistent in cele mai vitrege conditii. Impresia generala este a unui caine viguros, impunator si semet, foarte agresiv la nevoie.
   De tip constitutional masiv, indesat, cu osatura puternica, are un par des si bogat, un contur aproape patratic si un comportament demn de retinut. Caracterele sexuale sunt bine exprimate in tipul somatic.
   
   
   
   
   
   



Poze Ciobanesc Carpatin, Rase Caini, Caini de Rasa Medii



Caini Ciobanesti Talie Mare, Catei de Apartament Talie Mica, Imagini Caini, Rase de Catei Romanesti