Caini De Rasa

Ciobanesc De Bucovina


7.92 (17225 voturi)
Ciobanesc De Bucovina
Ciobanesc De BucovinaTalie : Mare
Tara de origine : Romania
Culori : Pe un fond de culoare alba sau alb murdar se gasesc pete (baltaturi), sure de diferite nuante, negre sau negre cu tente ruginii (culoarea ancestrala intalnita inca la exemplarele izolate care au scapat procesului de selectie si ameliorare).
Inaltime : Mascul 68-78 cm (ideal 71-75 de cm); femela 64-72 cm (ideal 66-68 cm)
Greutate : Mascul 43-55 kg ideal 48-50 kg; femela 35-50 kg ideal 40-45 kg
Durata :
Boli : Torsiunea de stomac, displazia de sold, maladia cotului
Temperament : Echilibrat, calm, credincios stapanului si turmei pe care le apara uneori pana la sacrificiu. Fara frica in teritoriu sau de ,,lucru", calm si disciplinat alaturi de stapan in centrele populate. Iubeste copiii si devine agresiv numai la nevoie.

   Caracteristici: Caine de talie mare, impunator, semet, mandru. Dimorfismul sexual este bine marcat. Cap masiv, portul sau este usor ridicat in raport cu linia spatelui. Stop este usor marcat.
   Urechi sunt prinse relativ sus, in forma de "V", cu extremitatea usor rotunjita, cazute si bine apropiate de obraji; amputarea lor este interzisa. Greabanul este putin marcat. Spate este bine sustinut si foarte musculos.
   Piept este lat si inalt, atingand nivelul coatelor; coaste bine arcuite. Gatul este de lungime potrivita, gros si puternic, lipsit de salba. Corpul este masiv, viguros.
   Coada esteprinsa destui de inalt; in repaos, este purtata jos, atingand punctul jaretului sau chiar mai jos; cand cainele este atent sau in actiune, ea este purtata ridicata, in forma de secera. putand depasi nivelul spatelui; amputarea este interzisa.
   Membre au osatura puternica. Pielea este groasa, bine aplicata, de culoare cenusiu-inchis.
   Parul este scurt pe cap si pe fata anterioara a membrelor; pe corp, parul este abundent, drept, mai gros si mai dur, atingand o lungime de 6-9 cm; subparul este mai scurt si mai des, de culoare mai deschisa; pe gat, parul este mai lung si formeaza o coama; pe fata posterioara a membrelor, parul formeaza franjuri de lungime moderata; coada este stufoasa, fiind acoperita de un par mai lung si mai gros.
   Utilizare: Caine ciobanesc pentru turmele de oi si pentru bovine. Excelent caine de paza. La formarea si dezvoltarea acestei rase au contribuit: Caracterele de pazitor si msotitor a turmelor, comportament care au facut-o utila;
   
   
   Poze Ciobanesc De Bucovina, Rase Caini, Caini de Rasa MediiCaini Ciobanesti Talie Mare, Catei de Apartament Talie Mica, Imagini Caini, Rase de Catei Romanesti