Caini De Rasa

Cocker Spaniel


7.78 (14108 voturi)
Cocker Spaniel
CockerTalie : Mica
Tara de origine : SUA - 1878
Culori : Maro, negru, crem, cu pete
Inaltime : 35-38 cm
Greutate : 10-12 kg
Durata : 10-14 ani
Boli : Destul de rezistent, poate avea probleme cu ochii, displazie de sold sau epilepsie
Temperament : Activ, prietenos

   Descriere: Cockerul este un caine de talie medie, cu urechi lungi, ce-I ajung pana la varful nasului daca sunt trase spre inainte. Ochii sunt inchisi la culoare si ovali. Blana este de lungime medie. Coada este de cele mai multe ori taiata.
   Temperament: Cockerul este indraznet, plin de energie, vesel si afectuos. Este un caine plin de viata fiind excelent pentru copii, deoarece este bland si foarte jucaus. Este sociabil cu strainii, nu latra foarte mult si respecta cu strictete ordinele.
   Este un excelent caine de companie.
   In general, cainilor din aceasta rasa le plac plimbarile si statul in aer liber, insa sunt si exemplare mai rezervate ce prefera sa stea in apartament. Unele femele cocker pot fi foarte dominatoare si de aceea nu este indicat ca ele sa fie plasate la un stapan mai putin autoritar. Masculii din aceasta rasa sunt mai cooperanti.
   Cainii Cocker au nevoie de un dresaj ferm dar efectuat cu multa blandete deoarece sunt sensibili si totodata independenti si inteligenti. Majoritatea Cockerilor se inteleg bine cu alte animale de casa, chiar si cu pisicile.
   Probleme de sanatate: sunt predispusi la infectii la urechi. In special in timpul verii, urechile trebuie cu grija examinate si curatate.
   Cockerii pot fi crescuti in apartament daca li se ofera suficient exercitiu.
   Intretinere: este important ca blana sa fie periata si pieptanata regulat. Urechile trebuie verificate pentru a nu avea incalcite fire de iarba sau impuritati ce pot declansa o infectie. De asemenea trebuie sa fie curatati in urechi pentru a elimina excesul de ceara.
   
   Poze Cocker Spaniel, Rase Caini, Caini de Rasa MediiCaini Ciobanesti Talie Mare, Catei de Apartament Talie Mica, Imagini Caini, Rase de Catei Romanesti