Caini De Rasa

Husky


8.12 (17705 voturi)
Husky
HuskyTalie : Medie
Tara de origine : USA - 1930
Culori : Toate culorile
Inaltime : 50-58 cm
Greutate : 15- 27 kg
Durata : 10-14 ani
Boli : Diplazie de sold
Temperament : Energic

   Husky ul Siberian este un caine puternic, intrand in categoria "working dogs". Culorile in care poate fi prezent variaza de la negru pana la alb, roscat, maro, gri, bej cu o varietate de pete.
   Fata si partea inferioara a corpului sunt de obicei albe. Ochii au forma migdalelor, fiind oblici spre partea superioara. Nu este obligatoriu ca toti siberienii sa aiba ochii albastri. Ochii pot fi si maro, chihlimbar sau chiar o combinatie intre maro si albastru.
   Blana la husky este suficient de groasa pentru a rezista la temperaturi de pana la -60 C.
   Husky este un caine prietenos si jucaus, chiar poznas uneori. Este un caine placut care se ataseaza foarte puternic de familie. Este destept, sociabil si iubitor. Daca aveti copii, puteti sa lel uati un husky pentru ca acesta se va comporta exemplar in prezenta lor, fiindu-le un bun prieten.
   Nu este un caine de paza, nu latra si nu ataca strainii.
   Husky este un caine inteligent, usor de dresat, desi are un temperament propriu, caracteristic cainilor arctici, care e uneori mai greu de inteles. Husky-ul este un partener de jogging ideal, atat timp cat nu este prea cald afara.
   Nu este un caine facut pentru singuratate, trebuie sa fie tot timpul in compania unei persoane sau unui alt animal. Este foarte prietenos cu alti caini atat timp cat este crescut de mic cu acestia.
   Problemele de sanatate intalnite sunt displazie de sold si uneori cataracte, distrofie corneala, opacitatea cristalinului. Pot avea lipsa de zinc in organism care de cele mai multe ori le afecteaza pielea.
   Nu este recomandat sa cresteti un husky siberian in apartament, decat daca este dresat corespunzator.
   Este un caine foarte activ care necesita mult spatiu de actiune. Nu suporta caldura, fiind o rasa ce prefera temperaturile scazute.Poze Husky, Rase Caini, Caini de Rasa MediiCaini Ciobanesti Talie Mare, Catei de Apartament Talie Mica, Imagini Caini, Rase de Catei Romanesti